Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Футболът ни е изгнила ябълка от алкохол и екстри

Любослав Пенев
Снимка: sportal.bg


Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев критикува остро ръководството на БФС за състоянието на българския футбол. Пенев определи футболът ни като "изгнила ябълка" и назова съдийството за един големите проблеми.

По думите на наставника на "червените" съдийската тройка е изиграла основна роля за загубата на ЦСКА от Черно море в събота с 0:2.

"Българската футболна действителност не се променя. Всички проблеми идват от Футболния съюз. Ние не напредваме, ние затъваме. 15 години бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат футболисти, страдат отбори, страда подрастващото поколение. Страда съдийството, което е тежък проблем за българския футбол. Въпросните съдии трябва да бъдат изключително отговорни, да помагат на футбола, а не да му пречат", коментира Любослав Пенев на брифинг днес. 

"Пресен пример е мачът в събота - първите 20 минути тази вълшебна съдийска тройка трябваше да покаже три жълти картона. Този съдия рискува здравето на футболистите ми. Съдията ни спря три или четири контраатаки, които са реални ситуации за гол. Свири фаул за нас вместо авантаж. После ни вкараха гол от засада. Понеже ЦСКА е основен конкурент, не му се позволява да играе футбол.

Мачът с Черно море нямаше как да го загубим, ако нямаше тази пряка намеса от съдията. Съдията трябва да бъде незабележим на терена. Във Варна се говори цяла седмица как ЦСКА няма да победи. Това го знае целият град. Защо не се говори за тези проблеми? Темата за съдийството е тема табу. Боби Михайлов каза, че футболът е на добро ниво. Той не гледа мачовете, той не гледа дори репортажите по телевизията. Неговата задача е да пътува в чужбина.

Нашите съдии не са лоши. Когато свирят в Европа, са добри, стъпват лекичко, добре минава нарядът. Но когато се върнат в България, се променят.

"Футболът ни е изгнила ябълка - от алкохол, от екстри. И всичко това ще приключи зле", каза Пенев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна