Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Жеков ще бъде помощник на Владо Николов в Левски

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андрей Жеков се завръща във волейболния Левски. Най-успешният български разпределител в  последните почти 15 години отново се присъединява към клуба, от който е тръгнал към големия волейбол.

Бившият национал, който прекрати състезателната си кариера сега се насочва към треньорската професия. Той ще бъде помощник на дългогодишния си съотборник в Левски, Пиаченца и националния тим Владимир Николов.

"Доволен съм, че ще имам възможността отново да се занимавам с волейбол и се надявам да се справя в новото поприще. Имам известни наблюдения върху отбора,но тепърва ще се запозная в детайли. Събрани са както опитни играчи, с които дори съм се състезавал, така и млади, талантливи момчета. Смятам, че със знанията, които съм натрупал във волейбола, мога да бъда полезен и се надявам да ги предам като треньор. Работата с подрастващи е много отговорна, трябва да се върши с търпение и познание. Надявам се да им предам както технически умения, така и да бъдат дисциплинирани и отборни играчи, защото това са едни от основните неща, които са били важни за мен като състезател. С Владо сме играли успешно заедно много време - над 15 години, включително и една в Италия. Много се надявам да продължим това и в ролята си на треньори", заяви пред крубния сайт на Левски Андрей Жеков

Андрей Жеков ще помага и за развитието на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на "сините" ще бъде в петък в домакинския мач срещу Добруджа. Срещата е от 18,30 ч в столичната зала "Универсиада".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна