Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Кадър от постановката “Еквус”

КНИГИ

В литературен клуб “Перото” от 18.00 ч. ще бъдат представени книгите на италианската мистична писателка Елена Феранте.

От 20.00 ч. отново в литературен клуб “Перото” започва #ПрочетиМи - Лична Поезия за първи път в София.

КИНО

От 19.00 ч. в кино “Люмиер” започва филмът “Фаворитката”. 

ТАНЦ

От 19.30 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс започва “NEON”. Това са поредица от авторски хореографски дела, които работят в полето на поетичността и наблюдават поетичното тяло и неговите социални измерения през перспективата на хореографията.

ТЕАТЪР

От 19.00 ч. в Младежки театър “Николай Бинев” започва От 19.00 ч. в Младежки театър “Николай Бинев” започва постановката “Еквус” на Питър Шафър. Режисьор е Стайко Мурджев. Участват Малин Кръстев, Станка Калчева, Светослав Добрев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Петър Дочев и др.Това е терапевтичен текст, текст-острие, мистична наука за метаморфозите на светлината, за преобразуването на боговете в демони, за израждането на любовта в ексцесия, за шепота на бесовете под нежната песен на красотата... 

В 19.00 ч. в Театър “София” започва постановката “Закачане” на режисьора Неда Соколовска. Участват актьорите Галя Костадинова, Илия Виделинов, Мартин Димитров, Мила Банчева, Неда Спасова, Николай Върбанов и др. Това е първият вербатим спектакъл на голяма сцена в София. „Закачане“ е сценичен пъзел от автентични ситуации, възникнали между група от хора, свързани в мрежа от общи познанства. Сюжетът проследява реалното развитие на няколко любовни истории в един лабиринт от несподеленост, фиксация, копнеж и емоционална зависимост.

В същия час в Малък градски театър “Зад канала” започва музикалния спектакъл на Румен Цонев “Ритъм енд блус 1”. Участват Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Петър Калчев, Стела Стоянова, Йорданка Илова и др. R&B … или животът такъв, какъвто може да бъде, ако стане музика. От Бах, Хендел, Моцарт, Бетовен до Бийтълс, Боби Макферин, Мери Джей Блайч, АББА и Манхатън трансфер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени