Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаел Монфис пред БНР: Горд съм, че моето име е до това на големите шампиони в Ротердам

Гаел Монфис на пресконференцията след финала.
Снимка: Любомир Тодоров

Французинът Гаел Монфис спечели осмата си титла, след като се наложи на финала на АТР 500 тенис турнира в Ротердам над Стан Вавринка с 6:3, 1:6, 6:2. Ето как отговори на въпроси на БНР на пресконференцията след двубоя в зала „Ахой“.

-  Гаел, поздрави се много сърдечно със Стан Вавринка след финала. Толкова ли сте близки наистина?

-  Да, тренирахме заедно цяла зима. А реално се познаваме от 14 години. Много обичам заниманията с него, кара ме да се раздавам напълно, а същевременно е много забавно. Стан игра чудесно на финала, беше страхотен във втория сет, но в третия бях по-настойчив, смених ритъма на игра и спечелих. Но мисля, че и аз играх добре.

-  Игра срещу Медведев две поредни седмици - в София и тук. Какво промени, за да спечелиш сега?

-  Първо и най-важно: промених игровия си план. Освен това условията за игра тук и в София бяха различни. Топката отскачаше повече в България, докато тук ми беше по-лесно да я контролирам. Смятам, че в полуфинала в Ротердам бях по-подготвен. Винаги е трудно да играеш срещу един и същи съперник в поредни турнири. Но избрах по-добрата стратегия и този път спечелих срещу Медведев.

-  Очакваше ли да вдигнеш трофея в Ротердам?

Много съм щастлив, че успях да го направя. Загубил съм толкова много финали, включително и един тук, така че знам цената на титлата. Когато видях имената на шампионите, изписани в зала „Ахой“ се почувствах много горд, че и моето е вече там. Редом до тези на Роджър Федерер, Жо-Вилфрид Цонга, Анди Мъри, Никола Ескюде, Борис Бекер, Стефан Едберг, Бьорн Борг, Джими Конърс, Артър Аш и много други легенди.






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени