Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стан Вавринка пред БНР: Чудесно е, че играх отново на финал

Стан Вавринка
Снимка: Любомир Тодоров

Швейцарецът Стан Вавринка игра в недея в Ротердам първия си финал след "Ролан Гарос" през 2017 година. Той отстъпи в него на Гаел Монфис в три сета, но въпреки това беше доволен от постигнатото. Ето какво отговори на въпросите на БНР той.

- Стан, какво е да бъдеш отново на финал след операцията на коляното?

- Прекрасно е. Страхотен е начинът, по който стигнах до него и как играх през цялата седмица в Ротердам. Играх на добро равнище и на финала. Постигнех добри резултати в зала, където не е предпочитаната ми настилка. Продължавам да правя това, което върша в последните няколко месеца. Работя здраво на тренировките, играя мачове и си възвръщам самочувствието.

- В София също имаше големи очаквания, но загуби в първия кръг…

- Тук бях по-добре подготвен физически. А в София също не играх зле (б.а. – срещу Копил), но може би ми липсваше късмет в третия сет. Една-две точки промениха изхода на двубоя. Въпреки загубата останах мотивиран. Тренирах още по-упорите и резултатите дойдоха. Но и в Ротердам започнах трудно (б.а. – игра срещу Пер), но след като спечелих първия сет, започнах да правя правилните неща, увереността ми се повиши.

- Как видя двубоя с Монфис?

- Беше тежък финал и Гаел игра много добре в него. Той правеше каквото трябва във важните моменти. Имах проблеми с работата ми с краката в някои моменти, когато трябваше да бъда по-агресивен при ударите от крайната линия. Това направи разликата между двамата.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени