Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микаела Шифрин спечели Малкия кристален глобус

Щастливите победители на подиума.
Снимка: БТА

Микаела Шифрин и Рамон Ценхойзерн спечелиха победите в паралелния слалом, който се проведе в градски условия в Стокхолм.

Победата беше с особена стойност за американката Шифрин, тъй като й донесе титлата в дисциплината слалом за сезона. Това е 6-и Малък Кристален глобус за нея в последните седем години. Шифрин спечели на финала днес срещу германката Кристина Гайгер, а на финала отстрани представителката на домакините Анна Свен Ларсон само с 0.01 секунди по-добро време, оказала се и най-трудната победа за нея днес.

Шведът Андре Мюрер спечели титлата на Олимпийските игри в Пьончан в Корея миналата година точно срещу Ценхойзерн в драматична битка. Но сега швейцарецът триумфира, като 36-годишният му съперник не завърши на финала.

В малкия финал при дамите се изправиха две шведки, като Анна Свен Ларсон победи Фрида Хансдотир. Бронзът при мъжете стана притежание на австриеца Марко Шварц, който се възползва от падането накрая на Даниел Юл (Швейцария). При мъжете в ранните етапи Марсел Хиршер се спряви с първия си съперник Виктор Мюфа-Жанде, но на четвъртфинала трябваше да се примири с отпадането от шампиона Ценхойзерн, който по най-добрия начин се възползва от вятъра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!