Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп и Нико Ковач доволни след 0:0 на „Анфилд“

Клоп и Ковач отложиха развръзката за реванша.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му е искал да се добере до съвсем друг резултат и също така призна, че срещу Байерн играчите му са били малко по-пасивни, от очакваното. Ливърпул завърши 0:0 срещу Байерн в първи осминафинал в Шампионската лига по футбол.

"Не беше този резултат, който искахме, но имаме това, което създадохме. Ние създадохме няколко добри момента. 0:0 е най-доброто равенство като домакин, което можеш да постигнеш. Резултатът не е идеален, но не е и лош. Ако беше 1:1 в никакъв случай нямаше да бъда толкова доволен“, каза Клоп.

"А моменти за гол имахме. Например двата удара на Мане, особено опита му за задна ножица в края на първото полувреме, такива му се получават. Този път обаче не намери топката по най-добрия начин. Така че просто не използвахме шансовете си. А когато се налагаше, се видя, че и двата отбора могат да правят преса. Мисля, че ние го правехме по-често от противника, но това не е нещо много трудно, когато Байерн играе така дълбоко в своята половина. Ако трябва да бъда прям, през първото полувреме ние създавахме, а през второто никой нищо не създаде. А да ви кажа честно, не съм виждал много мачове, в които Байерн да е така добре групиран в защита и да не приема рискове“, допълни германският наставник на „червените“.

Колегата му Нико Ковач беше доволен от своите футболисти.

„Малко са отборите, които не са допускали гол на “Анфийлд“ и не са губили. Доволен съм от това, как играхме в защита и как футболистите ни спазиха тактически указания. Домакините създадоха съвсем малко положения пред нашата врата и това е наша заслуга, ние ги ограничихме така. това е свидетелство, че сме играли много добре тактически и технически. На това ниво всичко се решава от малките детайли, така че се налага да изчакаме ответната среща. Последното нещо, което ще отбележа, е нулевото равенство. Трябва да работим много здраво и съсредоточено за втория мач, каза хърватският треньор на Байерн.

„Доволен съм от дисциплината. Чашата, образно казано, е и полупълна, и полупразна. Днес смятам, че се представихме на изключително високо ниво в защита, а в атака може би в определени моменти трябваше да сме по-ефективни. Наясно бяхме, че няма как да владеем топката в 80 процента от времето, но в атака имахме възможности да бъдем по-ефективни. Винаги съм казвал, че Байерн играе много силно срещу топотборите. А Ливърпул е противник, който миналата година беше на финал. Байерн е бил много силен в последните години, но не е постигнал нищо. Сега искам да останем скромни и на 100 процента концентрирани", заяви още Ковач..


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна