Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров поиска уволнението на военен следовател заради букмейкърска дейност

Букмейкърската дейност е несъвместима с длъжността "военен следовател", категоричен е главният прокурор Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор поиска уволнението на военен следовател, занимавал се с букмейкърска дейност. По искането на Сотир Цацаров  - майор Георги Петров да бъде освободен като следовател“ във Военно-окръжната прокуратура - София, трябва да се произнесе Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Прокурори от Военно-апелативната прокуратура са установили, че в края на април 2018 година магистратът е завършил успешно обучение за букмейкър и оттогава до този момент работи по договор с „Евробет“, като ползва и терминал в бекмейкърски пункт. Ангажиментът на Петров бил да събира залози за участие в хазартни игри и да изплаща печалби на участниците. Срещу това получавал 5 % от сумата по направените залози. Отделно бил упълномощен от дружество, собственост на  жена му, да разпространява и билети за лотарийна игра срещу месечно възнаграждение в размер на 6 % от стойността на продадените билети.

Главният прокурор Сотир Цацаров иска уволнението на майор Георги Петров заради несъвместимост на букмейкърската дейност с длъжността "военен следовател" в органите на съдебната власт, уточняват от държавното обвинение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна