Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: По-малък шанс за патриотите, ако партиите от ОП се явят отделно на евроизборите

Снимка: БГНЕС

Отделното явяване на евроизборите на трите партии от коалицията „Обединени патриоти“ намалява шанса на патриотите да имат представители в следващия Европейски парламент. Така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира заявеното по-рано от лидера на НФСБ Валери Симеонов, че неговата партия извършва необходимите действия за самостоятелно явяване на изборите за евродепутати.

Според Сидеров независимо от това дали „Обединени патриоти“ ще се явят заедно на предстоящите европейски избори, трябва ясно да се заяви, че това няма да се отрази на довършването на управленския мандат.

„Ако са решили за номинацията на господин Симеонов в НФСБ, на господин Джамбазки от ВМРО, е някакъв знак косвен, че те искат да се явяват отделно. То е добре да си го кажем. Най-вече да кажем на обществото, че както и да се явяваме, това не се отразява на довършването на управленския мандат".

Волен Сидеров съобщи още, че до края на седмицата ще има среща между съпредседателите на ОП.

Зам.-председателят на ВМРО и на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира позицията на коалиционните си партньори от НФСБ така: 

„Аз не го приемам като ултиматум, заявеното от НФСБ, ако това е покана за разговор кой да води листата и тази листа да е обща, ние сме готови на този разговор и ако има толкова различни виждания за водаческото място, мисля, че най-логичното е тука да се мине през едни вътрешни избори". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна