Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Bella Voce представя новата си програма "Влюбеният пилигрим" по текстове на Шекспир

Почитателите на вокалната формация Bella Voce вече са в очакване - на 20 февруари от 19 часа в камерната зала "България ще бъде представена най-новата концертна програма със заглавие "Влюбеният пилигрим". Съорганизатор е Софийската филхармония.

Идеята на певиците Елена Механджийска, Мария Яковчева, Неда Атанасова, Росица Павлова-Инджева и Милена Гюрова, заедно с пианистката Маргарита Илиева и специалните гости Валентин Ганев и София квартет, е да прозвучат песни и ансамбли по текстове на английския поет и драматург Уилям Шекспир. Изборът е богат и в програмата са включени музикални  пиеси от барока до наши дни. Валентин Ганев ще чете поезията на Шекспир в превод на български език.

Специален акцент в концерта спектакъл "Влюбеният пилигрим" е премиерата на нова творба, която композиторът Румен Бояджиев-син е написал специално за случая с посвещение на Bella Voce.

Повече за предстоящото събитие можете да научите от интервюто с Елена Механджийска и Мария Яковчева, към които в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" се включва и актьорът Валентин Ганев. Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна