Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с 35 пътници пропадна в канавка по пътя от Марково към Пловдив

Снимка: БГНЕС, архив

Автобус с 35 пътници, пътуващ от Марково към Пловдив, е излязъл извън пътното платно и е пропаднал в канавка, след като пътят му бил засечен от микробус. Няма пострадали хора. Установено е, че 36- годишният шофьор на микробуса е с изтекла шофьорска книжка. Резултатът от теста му с дрегер е отрицателен.  Шофорът на автобуса не е употребил алкохол, предаде кореспондентът на БНР.

При друг инцидент, пиян шофьор на автобус от градския транспорт в Асеновград е задържан снощи. Автобусът, управляван от 60 годишния мъж, блъснал паркиран автомобил на ул. "Марица" и засегнал страничното му огледало. На място шофьорът е тестван с дрегер за алкохол като резултатът е бил над 2 промила. По случая е образувано бързо производство. 

Друг автобус, с турска регистрация, изгоря по пътя Русе - Бяла и затвори временно движението. Сигналът за инцидента е бил подаден около 5,00 часа тази сутрин. Автобусът се е подпалил в движение в участъка между Борово и Бяла. В него не е имало пътници, а само трима шофьори. Те не са пострадали. Два екипа на противопожарната служба са загасили пламъците. Вероятната причина за инцидента е късо съединение. Движението в участъка вече се осъществява в едната лента и се регулира от екипи на полицията.

Дванайсет души са били ранени в станалите 12 катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. На територията на столицата са били регистрирани 36 леки и 2 тежки пътнотранспортни произшествия; двама са били ранени


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна