Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки: Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с тях

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с тях, напротив - ще увеличи недоволството и разделението в обществото, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод информациите, че община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лева на ползвателите на общински жилища в ромския квартал „Столипиново“.

От "Воля" са категорично против предизборното заиграване с ромската тема, се посочва в съобщението от пресцентъра на партията.

Тиражираната наскоро концепция на ВМРО за циганизацията подклажда и нагнетява напрежение, защото предвижда увеличени привилегии на циганския етнос и е опит за предизборно съживяване на нечий рейтинг, посочва „Воля“.

„Само провалени политици или такива, които нищо добро не са направили за народа, разчитат на платени цигански гласове и предизборно се хващат като за сламка с проблемите на циганите. Ето защо с години тези проблеми стоят нерешени“, категоричен е Марешки.

Според „Воля“ случаят в Пловдив поставя на дневен ред няколко спешни въпроса. Защо община Пловдив е допуснала натрупването на такава огромна сума от длъжниците? Кои общински служители са проспали проблема или умишлено са си затваряли очите?

„Воля“ настоява кметът Тотев да каже каква е ролята на ВМРО в историята на проблема.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени