Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Гон платил със служебни пари парти за $260 000

Изпълнителният директор на "Рено" Карлос Гон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент и изпълнителен директор на френско-японската автомобилна група Рено-Нисан Карлос Гон и съпругата му поканили приятели на парти в разгара на Карнавала в Рио де Жанейро миналата година, за което компанията платила 260 000 долара, сочат документи, цитирани от АФП.

Новината е поредно доказателство за разгулния и скъп начин на живот на Гон, който бе арестуван за злоупотреби в Токио през ноември. Според документите, които потвърждават информация на френското сп. „Експрес“, той е поканил осем двойки да гледат прочутия карнавал миналия февруари от луксозен хотел на плажа Копакабана. Сметката по-късно била изпратена от бразилския филиал на Нисан на компанията майка в Холандия.

Адвокатът на Гон обаче защити действията на клиента си като рутинна корпоративна функция за изпълнителен директор на голяма мултинационална компания.

Гон (64 г.) е изправен пред три отделни обвинения: две за недекларирани доходи за десетки милиони долари в продължение на осем години, а третото - за опит да прехвърли загубите от лични инвестиции върху компанията си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени