Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация София" взема мерки за повишаване на събираемостта от клиентите

| обновено на 21.02.19 в 13:18
Кремен Георгиев пое "Топлофикация София"
Снимка: Архив БНР

Финансовото стабилизиране на „Топлофикация София“ ще е основната задача на новия изпълнителен директор на дружеството Кремен Георгиев. В края на миналата година дълговете на топлофикацията надхвърляха 800 милиона лева, като се трупат и текущи задължения към „Булгаргаз“ за доставения ѝ природен газ.

Една от мерките ще е повишаване на събираемостта от клиентите, която в момента е 75 на сто, посочи Кремен Георгиев, който днес за пръв път участва в заседание на КЕВР. 

„Това наистина е събираемост, която е по-добра от предишните, но до 100% все още има място. Смятаме да повишим тази събираемост с повишаване на доверието на абонатите към това дружество - въпрос на разговори, въпрос на оповестяване на информация, която касае абонатите и която ги интересува. Ще се опитам да променя отношението на абонатите към „Топлофикация“ като дружество и като партньор“, каза той.

Георгиев допълни, че проблемът с дълговете на дружеството няма да се реши "с магическа пръчка за няколко дни", а именно с добра събираемост, намаляване на разходите и правилно управление на паричните потоци. 

Новият директор на "Топлофикация" заяви за "Хоризонт", че практиката с изпращането на частни съдебни изпълнители на задлъжнели абонати ще продължи, но "не по този начин". 

"Ще се опитам да променя отношението на абонатите към самото дружество и партньор. Говорим и за двете посоки", допълни Кремен Георгиев. 

Целият разговор с него чуйте в прикачения файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени