Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има ли Нова телевизия нов собственик

| обновено на 21.02.19 в 19:34

В последните дни в редица медии в България излязоха неофициални информации, че Домусчиев е на финала на преговорите по подписване на договор за покупката на Нова телевизия за сумата от 185 милиона евро.

Според неофициална информация в редица медии от последните дни Кирил Домусчиев е на финала на преговорите по подписване на договор за покупката на Нова телевизия за сума, близка до тази, която шведската компания договори миналата година с предишния кандидат-купувач на Нова "Брод кастинг груп", част от която е Нова телевизия, а именно чешкия инвестиционен фонд на милиардера Петър Келнер – 185 милона евро. 

Тобиас Гилениус от "Модърн таймс груп" каза за "Хоризонт": "Има спекулации в България, че "Модърн таймс груп" прлодава Нова телевизия на българския бизнесмен Кирил Домусчиев. Можете ли да потвърдите?"

"Оценявам интереса ви към този въпрос, но ние никога не коментираме слухове и спекулации".

На въпросите може ли да потвърди цената от 185 милиона евро, за която се говори, както и кога ще има официално съобщение по темата с продажбата, Гилениус даде абсолютно същия отговор: 

"Ние никога не коментираме слухове и спекулации".

Пак според неофициалната информация се очаква сделката да бъде обявена буквално до дни. 

През лятото на 2018 година Комисията за защита на конкуренцията не разреши сделката за медийната група с чешкия бизнесмен Келнер. Междувременно стана ясно, че от вчера Виктория Бехар вече е част от екипа на "Новини и актуални предавания" в Нова. Тя заема позицията "Мениджър стратегическо развитие". Богатият ѝ опит в областта на телевизионната журналистика ще бъде полезен в новата ѝ работа, която ще бъде свързана със специалните проекти и развитието на медийното съдържание, казаха за "Хоризонт" от медията. Бехар е бивш изпълнителен продуцент на новините на БТВ, както и директор на дирекция "Комуникация и информация" в Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!