Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Стамболово се готви за протест срещу програмата за развитие на селските райони

Жителите на павликенското село Стамболово се организират на общоселско събрание за протест заради ограничението и невъзможността селата да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони. В Стамболово живеят около 700 жители, а заради равнинния си терен, при всеки обилен валеж селото се превръща в езеро. Улиците не са ремонтирани от години, защото общинското финансиране не достига.

Кметът на Стамболово Петър Петров поясни, че недоволството на хората е породено от ограничението за най-малко 2000 жители за кандидатстване с проект по Програмата за развитие на селските райони:
"Настояваме да се сменят правилата за кандидатстване по „селските райони“ и да се обърне внимание за инфраструктурата на малките населени места. Магистралите са си магистрали, улиците в населените места – това е най-важно за селата".
Кметът Петров припомни, че миналата година хората от Стамболово са изпратили протестна подписка до премиера, регионалното министерство и омбудсмана заради окаяното състояние на уличната мрежа, но резултат нямало.
Предстои насрочване на дата на протеста през март.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени