Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС предлага въвеждане на машинно гласуване за евроизборите през май

| обновено на 22.02.19 в 16:26
Пресконференция след заседанието на Централния съвет на ДПС в София.
Снимка: Даниел Инков

ДПС е предложило на управляващите да бъде въведено машинното гласуване още за предстоящите евроизбори през май. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след днешното заседание на Централния съвет на движението. Той разясни, че е провеждана среща в стаята на ДПС в деня на гласуването на Изборния кодекс, но от ДПС не са отправяли ултиматуми към ГЕРБ.

На заседанието днес е приета и декларация, в която се заявява, че националното управление е пълен провал, а ГЕРБ генерира несигурност и политическа криза. От ДПС обаче заявяват, че евентуални предсрочни избори са отговорност, като страната се нуждае от дясна алтернатива и програма за ускорено развитие.

От ДПС определиха като популизъм искането на управляващите да бъдат изцяло премахнати сумите за неприсъствие в пленарна зала и припомниха, че през 2014 година по времето на Пламен Орешарски, когато те са напускали пленарната зала, не са говорили за този проблем.

ДПС ще се яви самостоятелно на евроизборите през май, реши Централният съвет на движението на днешното си заседание. От днес започват и номинациите за формиране на листата за евроизборите на ДПС. Приети са и ясни критерии за всички кандидати. Централното оперативно бюро ще определи водача на листата 31 март.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени