Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха програмата на „Сцена на вековете“ във Велико Търново

Оперни и балетни спектакли, симфоничен концерт и Опера в цирка ще представи тази година летният фестивал „Сцена на вековете“.
Снимка: Фестивал „Сцена на вековете“

Оперни и балетни спектакли, симфоничен концерт и Опера в цирка ще представи тази година летният фестивал „Сцена на вековете“. Програмата беше обявена от Община Велико Търново, като за първи път във фестивала ще има международен спектакъл. Българското национално радио е медиен партньор на събитието.

„Сцена на вековете“ ще започне на 13 юли, когато в царския дворец в крепостта „Царевец“ своя спектакъл „Лебедово езеро“ ще представи Имперският руски балет, а публиката ще може да се наслади на оригиналната хореография на Мая Плисецкая.

В тазгодишното издание на оперния фестивал до 4 октомври зрителите ще могат да гледат оперния шедьовър „Турандот“ в изпълнение на Бургаската опера, а Русенската опера гостува с „Бохеми“. С Вердиевото заглавие „Симоне Боканегра“ ще се представи Театрално-музикален продуцентски център - Варна.

Великотърновският театър ще се включи с оперетата „Теменужката от Монмартър“.

На историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония, посветен на 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

„Сцена вековете“ ще завърши с опера в цирка. Старозагорската опера и цирк „Балкански“ ще представят „Палячи“ от Леонкавало.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени