Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водеща тема в кампанията на БСП за евроизборите – борбата с неравенствата

| обновено на 23.02.19 в 14:32
Делегацията на БСП включва: Вяра Емилова, Кристина Сидорова, Теодора Халачева, Николай Бериевски, Анна Славова, Димитър Велков, Рабие Кьосева, Катя Георгиева.
Снимка: БГНЕС

Водеща тема в кампанията на БСП за европейските избори ще бъде борбата с неравенствата, коментира пред български журналисти заместник-председателят на БСП Деница Златева, която ръководи българската делегация на предизборния конгрес на Партията на европейските социалисти в Мадрид, съобщи БТА.

"В края на януари приехме нашата предизборна платформа, основната тема е свързана с изграждането на по-справедлива и по-социална Европа, което изцяло се припокрива с основния акцент в манифеста на ПЕС – за нов европейски социален договор", посочи Златева. Тя отбеляза, че борбата срещу неравенствата, младежкия план, устойчивото развитие със социални елементи – ще са темите, които ще бъдат заложени в кампанията на ПЕС и в кампанията на БСП. 

Съгласно приетите правила, до 15 март трябва да е ясен водачът и местата на коалиционната и гражданската квота в листата за евроизборите, информира заместник-председателят на БСП. Тя добави, че дотогава трябва да приключат конференциите за номинация на евродепутати. 

Делегация на БСП, ръководена от зам.-председателя на партията Деница Златева, взе участие в заседанието на конгреса на Партията на европейските социалисти в Мадрид, Испания. Конгресът прие манифеста на ПЕС за изборите, озаглавен „Нов социален договор за Европа”. 

Събитието бе съпътствано от семинар на Академията на ПЕС, където активисти от всички партии-членки се обучаваха в техники и методи за воденето на кампании в дигиталната среда, заседание на Президиума на ПЕС, семинар на ФЕПС и конференция на Групата на социалистите и демократите в ЕП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна