Eмисия новини
от 08.00 часа

38 души арестувани заради мача "Левски" и ЦСКА -София, има ранени полицаи

| обновено на 24.02.19 в 18:26
Снимка: БГНЕС
Полицейското присъствие в центъра на столицата бе засилено днес заради мача Левски - ЦСКА, който се игра в ранния следобед на Националния стадион "Васил Левски". 38 нарушители на обществения ред бяха задържани преди и след футболния двубой, завършил с победа на сините.
Двама полицаи са пострадали при сбиване на две фракции в агитката на "Левски", съобщи директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев. Столичната полиция увеличи мерките за сигурност.
10 са задържаните след масов бой на фенове на двата отбора близо до търговски център на столичния булевард "Ситняково". Други двама от арестуваните са носели забранени пиротехнически изделия, а един е бил без лична карта.
"Между два автомобила с фенове на двата клуба отново възниква спор, влизат в пререкание и си разменят по няколко удара. Лицата са установени и заведени в Пето районно и в Първо районно", заяви ст. комисар Хаджиев. Трима полицаи са пострадали при инцидент преди мача:
"Възникнало сбиване на Моста на дружбата между две фракции фенове на "Левски". При такава ситуация колегите се намесват незабавно и при опит да се възстанови обществения ред, имаме двама колеги пострадали, а единият от тях е по-тежко - със сцепена горна устна и сътресение на мозъка. Закаран е в "Пирогов" и ще остане на лечение. Другият е напръскан със спрей".
 
След футболната среща агитката на отбора-победител - "Левски", беше задържана на стадиона, за да не се стигне до напрежение.


Още от
Петър Чех с хокейни доспехи.

Петър Чех подписа с хокеен отбор

публикувано на 10.10.19 в 09:55