Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продуцентът Ник Пауъл ще председателства Международното жури на 23-тия „София филм фест“

БНР Новини
Снимка: siff.bg

В екипа от петима специални гости на фестивала, които ще имат привилегията да видят 12 филма от Международния конкурс и 12 късометражни творби, състезаващи се за наградата Jameson, освен Ник Пауъл влизат още турската актриса Хазар Ергючлю, руската роклегенда Стас Намин и режисьорите Ева Подгурска и Илиян Метев, носител на Голямата награда „София – град на киното“ 2018 на Столичната община.
Официалното откриване на 23-тия „София филм фест“ е на 7 март. Церемонията по награждаването ще бъде на 16 март. Ще бъдат представени повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.
Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 28 март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи и други събития, ще подготви публиката с очакване за фестивала още от 27 февруари.
Екипът на „София филм фест“ бе сред първите, поздравили актьора Димитър Маринов за участието му в спечелилия „Оскар“ за най-добър филм „Зелената книга“. „Митко, гордеем се с теб! Чакаме те в София с българското знаме, което развя на червения килим!“ – написаха в социалните мрежи организаторите на фестивала. Димитър Маринов вече е потвърдил участието си. Срещата с автограф с него ще бъде на 10 март от 10.30 в Дома на киното.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна