Eмисия новини
от 04.00 часа

Нант се обърна към ФИФА за парите от трансфера на Емилиано Сала

Емилиано Сала при подписването на договора с Кардиф Сити.
Снимка: cardiffcityfc,co.uk

Ръководството на Нант се е обърнало към ФИФА, за да разреши спора между френския клуб и Кардиф Сити относно трансферната сума на трагично загиналия Емилиано Сала, съобщава АФП.

Аржентинският нападател бе рекорден трансфер на Кардиф, които подписаха договор за 17 милиона евро с Нант, но Сала загина в катастрофа със самолет, още преди да е изиграл и един мач за уелсците. В последствие двата клуба влязоха в спор относно плащането на трансферната сума, като от Кардиф настояваха първо да завърши пълното разследване на инцидента, а от Нант сложиха краен срок 27 февруари за превеждане на първата вноска от сумата на стойност шест милиона евро.

Според източници близо до френския клуб, от Кардиф Сити отново са отказали да преведат парите, което е принудило ръководството на отбора да се обърне към ФИФА. От Нант искат световната футболна централа да накара клуба от Висшата лига да изплати дължимото. Заинтересована страна в ситуацията е и отборът на Бордо, в който Сала игра до 2015-та година, преди да премине в Нант, като според някои източници жирондинците трябва да получат 50 процента от сумата по трансфера на нападателя в Кардиф.

Двуместният самолет на Емилиано Сала и пилотът Дейвид Иботсън изчезна от радарите над Ламанша на 21-ви януари вечерта при полет от Нант до Кардиф. Останките от самолета бяха намерени на дъното на океана в началото на февруари, а на 8 февруари бе идентифицирано тялото на футболиста. 


Още от
Стефка Костадинова е сред поканените.

Откриват новата щаб квартира на МОК

публикувано на 22.06.19 в 13:07

Почина Владо Стоянов

публикувано на 18.06.19 в 17:01

Най-четени