Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съд пуска под домашен арест банкерката от Нова Загора

Биляна Манчева на изслушването в съд в Сливен по-рано този месец.
Снимка: Стоян Радев

Апелативният съд в Бургас пусна днес под домашен арест ексбанкерката Биляна Манчева, обвинена в присвояване на пари на клиенти.

Бившата директорка на банков клон в Нова Загора беше задържана преди 10 дни. Тя е обвинена в присвояването на 400 хил. лева от парите на клиентите.

Видимо разстроена, Биляна Манчева заяви пред съда, че условията в ареста са нечовешки и поиска да бъде пусната под домашен арест.

„Бургаският арест е може би най-лошият в страната. Има хепатит-Б, серопозитивни, въшки, дървеници…“, обясни адвокатът ѝ Младен Донев

По делото до момента няма счетоводен документ, доказващ отклоняване на средства, както няма и преки доказателства, а само косвени, заяви още адвокат Донев.

„Присвояване има, когато е доказано, къде влизат паричните средства - примерно: влизат в джоба на еди-кой си - той ги е присвоил. Като няма къде влизат, значи финансовата институция е отговорна за липсата им. И тогава има безстопанственост на някои отговорни лица в банката“, обясни той.

Събрани са достатъчно данни за извършено престъпление чрез свидетелски показания и писмени доказателства, заяви прокурорът по делото Красимира Каталиева.

На въпрос как по-точно ги е присвоила прокурор Каталиева отговори, че присвояването е станало „чрез различни механизми, където не е било необходимо да се съставят документи, тя просто не ги е съставяла, защото така би могла да бъде уличена“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна