Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи създадоха мобилно приложение за изучаване на Космоса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Приложението SpaceportOdyssey е уникално – първо, заради факта, че има около 100 водещи експерти от цял свят, които взеха участие като лектори в него. Така че можете да намери знания от цял свят от хора, които в момента работят в космическия сектор“, каза Райчо Райчев, основател на Сдружение "Циолковски" и на "Спейс Челинджис“, той е и първият българин, участвал в технологична програма в НАСА.

Райчев гостува в БНР по повод ново мобилно приложение за изучаване на Космоса. То е създадено от 12 ентусиасти от сдружение "Циолковски".

“Преведено е изцяло на български, разбира се, имаме и английска версия. И в него можете да намерите над 400 видеа с най-разнообразно съдържание от много основни, много уводни, до наистина много задълбочени и предвидени за напреднало ниво“, допълни той в интервю за предаването “Преди всички“.

“Едно от най-интересните неща, е че ние сме го направили под формата на игра. Особено за млади хора е много атрактивно. Вашите знания ви помагат да се развивате. Имате колонии, можете да развивате тези колонии на Луната, на Марс. И всеки път, когато отговаряте на въпроси след някое видео, когато научавате нещо ново, вие всъщност трупате точки“, разказа Райчев.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени