Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две поставени отпаднаха на държавното по тенис за жени

Габриела Михайлова е водачка в схемата на държавното.
Снимка: БФТ

Водачката в схемата Габриела Михайлова се класира за четвъртфиналите на на Държавното индивидуално първенство по тенис за жени на закрито на твърдите кортове в зала "София".

Вицешампионката през 2014 година, която е единствената от участващите с точки за световната ранглиста, надделя в първия кръг над участващата с "уайлд кард" Ралица Александрова с 6:1, 7:6(6).

Следващата съперничка на Михайлова ще бъде шестата в схемата Невена Георгиева, която се справи с Денис Ганчева с 6:2, 6:1.

Поставената под номер 2 и шампионка през 2014 година Хюлия Велиева стартира с успех над квалификантката Любослава Перухова с 6:1, 6:4 и на четвъртфиналите ще се изправи срещу друга квалификантка Елена Кралева, която елиминира петата в схемата Беатрис Спасова.

Победителката през 2016 година и номер 3 Зиновия Ванева нямаше проблеми срещу квалификантката Михаела Цонева и след 6:2, 6:3 продължава на четвъртфиналите, където ще срещне седмата поставена Цвети Йотова. Йотова се наложи над Надежда Костова с 6:2, 6:1.

Квалификантката Дария Радулова разгроми номер 8 Мирела Шкумбова с 6:0, 6:1, а следващата й съперничка ще бъде четвъртата в схемата Розалина Юсева. Юсева победи с 6:2, 6:3 Кристин Йорданова.
.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени