Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 15 ареста при спецакция в “Орландовци“ срещу престъпна група за наркотици и грабежи

| обновено на 07.03.19 в 10:18
Операцията в „Орландовци“ е срещу група за разпространение на наркотици, за кражби и грабежи.
Снимка: Николай Христов

Над 15 души за задържани при акцията на МВР и прокуратурата в столичния квартал „Орландовци“ тази сутрин срещу организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение, кражби и грабежи. 

Акцията е на сектор „Вътрешна сигурност“ в МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи.

Повечето от задържаните са криминално проявени и са познати на полицията, като са се занимавали с грабежи, кражби и наркотици.

Малко по-късно днес ще бъде дадена и информация за действията на Министерството на вътрешните работи.

Все още няма повдигнати обвинения на никой задържан по този случай. Това съобщи преди минути зам.-главният прокурор Иван Гешев. От МВР обаче допълниха, че продължават събирането на доказателства по случая.

Престъпната група се е занимавала с изключително разнородна дейност. Това обясни главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов - от производство и държане на акцизни стоки, до грабежи, кражби, разпространение на наркотици, дори и чупене на паметници в гробищата, след което хората, собственици на тези гробове, са били издирвани и карани да плащат за тяхното възстановяване.

Много адреси са претърсени в столичния квартал "Орландовци". Акцията е започнала в 6.00 часа тази сутрин. От МВР оповестиха, че работят по престъпната група от миналото лято.

Все още обаче не е изяснена точната роля на двамата полицаи от Второ районно полицейско управление. Те са заподозрени, че са осигурявали чадър на престъпната група. И двамата работят в "Охранителна полиция". Все още обаче и на тях не са им повдигнати обвинения.

Събирането на доказателства по случая продължава.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени