Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуждестранен печат

Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин води тайни преговори с ключови противници на напускането на ЕС от Консервативната партия. Целта им е да принудят Великобритания да остане обвързана с Европейския съюз, пише британският в. "Експрес".

Администрацията на САЩ продължава да действа за сваляне на венецуелския президент Николас Мадуро - иска да го лиши от финансови средства, отбелязва "Независимая газета".

Според политолога Иван Тимофеев замисляните от Вашингтон нови санкции срещу Венецуела ще засегнат всички партньори на тази страна.

"САЩ ще използват американското законодателство срещу европейци, китайци, хора от Русия и други без оглед на етническата им принадлежност, ако техни банки и компании извършват транзакции с обхванати от санкциите венецуелски юридически и физически лица", смята политологът. По думите на експерта наказателните мерки крият големи рискове за едрия бизнес.

Според експерти Северна Корея може да е започнала да възстановява ракетния си полигон Сохе още преди срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп в Ханой, отбелязва френският в. "Паризиен".

Северна Корея започна работата по демонтирането на обекта през миналата година, след като Ким Чен-ун обеща да го направи на първата си среща с Тръмп през юни, припомня "Гардиън".

След провала на срещата в Ханой миналата седмица въпросът е ще се върне ли Ким Чен-ун към воденето на политика на ръба на войната, за да спечели преимущество, пише в. "Ню Йорк таймс", отбелязвайки, че според експерти по Северна Корея, той може би няма избор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени