Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи шампиони получиха дипломите си от НСА

Снимка: НСА

На официална церемония в Национална спортна академия "Васил Левски" (НСА) получиха дипломите си повече от 200 бакалаври и магистри, сред които бяха едни от най-успешните спортисти, завършили магистърските програми на НСА.

Състезателките по художествена гимнастика Ренета Камберова и Цветелина Найденова (спортна журналистика), световният шампион по бокс Детелин Далаклиев (спортен мениджмънт) и най-титулуваната бадминтонистка на България Петя Неделчева (спорт и сигурност) получиха дипломите си лично от ректора проф. Пенчо Гешев.

В приветствието си проф. Гешев пожела на абсолвентите да изпълняват с отдаденост и успех всичко онова, което са научили в Академията и да носят гордо нейното име през целия си професионален път.

Още две от грациите Християна Тодорова и Михаела Маевска завършиха успешно магистратура по спортна журналистика, но не успяха да присъстват в залата поради неотложни ангажименти. 

Абсолвентите бяха поздравени от Академичното ръководство, водещ на церемонията бе зам.-ректорът по учебната работа проф. Николай Изов, а ректорът проф. Пенчо Гешев връчи дипломите и на завършилите с най-висок успех. С пълно отличие сред магистрите се дипломираха треньорката по художествена гимнастика Камелия Угринова (спортна журналистика), Далия Зафирова (спортен мениджмънт), Весилина Иванова (физическо възпитание и спорт) и Първолетка Станева (Младежки дейности и спорт) - носител на приза "Студент на годината" 2018 на Националното представителство на студентските съвети в категория "Педагогически науки". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени