Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на БСП в Карабунар е обвинен в кражба на тротоарни плочки

БСП Септември: Пазарджишката полиция се използва като репресивен политически орган

Снимка: БГНЕС

В разпространена декларация до медиите общинската организация на БСП в Септември заявява, че полицията в Пазарджик се използва като репресивен политически орган. Поводът е задържането на  председателят на партията в село Карабунар Борис Джонев, който заедно със сина си е обвинен в кражба на тротоарни плочки.

Сигналът за кражбата е подаден преди ден от кмета на село Карабунар Иван Каменарски. Борис Джонев и синът му Костадин са задържани в момент, когато са товарели строителните материали.  В микробуса на БСП активиста са открити 97 плочки и 202 каменни павета, а при последвалия обиск в дома му, са открити други плочки и павета на обща стойност 2 хиляди лева. Кражбата е извършена от карабунарска улица, която се ремонтира със средства на Община Септември.  

При разпита Джонев е заявил, че е  взел строителните материали с разрешението на ръководителя на обекта,  още повече, че ставало дума за старите улични павета, които в момента се подменят. 

От полицията в Пазарджик категорично отхвърлиха обвиненията на БСП и заявиха, че са действали законно след сигнал за кражба. Срещу партийния активист и сина му са образувани бързи производства под наблюдението на Районната прокуратура.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени