Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на АТР напуска поста в края на годината

Крис Кермод
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крис Кермод ще напусне своята позиция като президент на ATP в края на 2019. Договорът на Кермод, който е и изпълнителен директор на асоциацията на тенисистите, се очакваше да изтече в края на сезона и някои от действащите тенисисти, включително 17-кратният шампион на турнирите от Големия шлем Рафаел Надал, вярваха, че 54-годишният британец трябва да продължи своята работа.

Някои членове от Съвета на тенисистите, обаче, включително и президентът и световен номер 1 Новак Джокович, споделиха, че искат да видят промяна на президентския пост. Съветът проведе лична среща във вторник, на която обсъди бъдещето на Кермод преди началото на първия турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс.

,,За мен бе привилегия да изпълнявам ролята на президент на ATP от 2014 година насам и съм много горд от работата, която свършихме през това време“, заяви Кермоуд в свое изявление. ,,Бих искал да благодаря на всички в ATP, на играчите и турнирите за подкрепата през годините. Оставам напълно отдаден на ролята до края на сезона и пожелавам на организацията само успехи в бъдеще“, завърши той. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна