Eмисия новини
от 18.00 часа

Разкриват "Науката и технологиите в киното" пред децата в TechnoMagicLand

Денят, посветен на науката и технологиите в киното в "София Тех Парк", наближава. На 10 март - неделя, малките откриватели над 10-годишна възраст ще имат възможност да наблюдават атрактивни научни демонстрации и да посетят снимачната площадка на сериала „Откраднат живот“. Те ще надникнат във всяко кътче на болница „Св. Анастасия“, ще се запознаят на терен с професиите в съвременната киноиндустрия и ще усетят атмосферата на снимачната площадка.


Още от един от организаторите на събитието Алексей Потебня обясни пред Радио София:
Първо ще покажем каква е науката, която се използва изключително много днес в съвременната киноиндустрия, така че да бъде увлекателно, да бъде интересно, да бъде предизвикателно. На второ място ще обясним кои са хората или професиите, които правят този продукт да "грабва от екрана".
 
„Науката и технологиите в киното“ ще се проведе в интерактивния детски център за наука и технологии TechnoMagicLand за две групи посетители - от 10:30 и от 13:30 часа на 10 март. Участието е възможно само след предварително записване на адрес: https://technomagicland.com/bg/cinema.

Децата до 12 г. задължително се придружават от възрастен.

Още от

Първи сме в ЕС по жени - IT специалисти

публикувано на 13.05.19 в 11:03