Eмисия новини
от 14.00 часа

В градината, където децата почетоха майките - „всичко на света“

Деца в 19-а целодневна детска градина в София
Снимка: Архив

Празникът на майката бе отбелязан днес в 19-а целодневна детска градина в София. Децата нарисуваха картички за майките си, които за тях са „всичко на света“

„Аз направих една картина със сърца и с много любов я направих", разказаха децата.

Много цветя, усмивки и чувства на благодарност към учителите от страна на родителите и на децата видя тази сутрин репортерът на „Хоризонт“ Евелина Стоянова.

Красимира е майка на дете от детската градина. „Синът ми ме изненада с малка картичка със сърце", сподели тя.

„Мама трябва да има празник не само един ден в годината. Защото мама – това е светът на детето“, сподели директорката Афродита Ильовска. „Децата днес са усмихнати и носят цветя, с което зачитат и нас, като майки, защото ние се грижим за тях в детската градина и искаме да бъдем тяхната втора майка.

„Има ли нещо друго по-съществено в живота от детето? Всичко друго минава и отминава, но детето е това, в което ние залагаме своите надежди, своите чувства, своята обич, своята потребност да даваме и да получаваме от тях“, добави Ильовска.

„Мама е всичко за всички. Голяма е мъката, наистина, който няма мама", казва учителката Антоанета Маврова. Тя се старае да бъде като втора майка за 30-те деца, които се обучават в четвърта група в детска гадина №19 „Света София“.

В отговор на въпроса какво е мама за вас, деца отговориха:

„Всичко, всичко на света“, „Много я обичам“, „Целувам я по пет пъти, когато си лягам“, „Винаги я прегръщам“…

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл.
Още от

Колко дигитална е София

публикувано на 05.06.19 в 11:14