Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги, който подава ръка на абитуриенти, без да иска нищо в замяна

В "Моята история за доброто" решихме да ви срещнем с едно скромно момче с голямо сърце. Голямо е, защото побира много добрина и загриженост за другите. Той е олицетворение на израза, че скромността краси човек. Краси го духовно. Дава му криле да живее щастливо и пълноценно. 

Георги Стойчев е на 21 години и е от София. В социалните мрежи е известен като момчето, което преотстъпва колата си за абитуриентските балове на младежи от социално слаби семейства или деца сираци. 
Всъщност - готов е да помогне на всеки, който го потърси. Прави го просто така, без задни мисли, без контекст или нещо в замяна. 

На 25 февруари Георги публикува снимки в социалните мрежи, на които показва своя скъп автомобил. В поста към снимките подробно е описал кой и как може да се свърже с него. До момента публикацията му е събрала хиляди харесвания и стотици добри отзиви. 
Може би някой би казал, че еуфорията покрай абитуриентските балове е излишна. Парад на суетата - панаир на младостта. Харесвана или не, такава е традицията за празника на зрелостта у нас. Модерно е да демонстрираме лукс и заможност. 

Модерно е за всички - и за тези, които имат, и за тези, които нямат. За децата, които не могат да си го позволят, Георги предлага помощта си. Сблъсква се със суетата преди 3 години - по време на собствения му абитуриентски бал. 

Георги е доказателството, че добротата е ценна, когато не е преекспонирана. Говори скромно за своите добри дела и смели идеи. Не иска слава, не иска популярност. Мечтае просто да зарадва някой непознат, някой, който ще помни жеста му винаги. Не се възприема като ментор. Но има какво да пожелае. 

Насреща е за потърсеното добро. Доброто, което се крие в малките жестове на човечност. Именно те осмислят битието ни и ни показват, че има надежда за едно по-красиво бъдеще. 

Цялата история за доброто - чуйте в звуковия файл.


Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени