Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Изненадах се как БСП потърсиха политически дивидент от темата с вероизповеданията

| обновено на 11.03.19 в 23:12
"Трябва да преодоляваме националпопулизма, който е вреден за страната ни. Някой търси нестабилност и криза, за да постигне политически дивидент", каза Цветанов в Благоевград.
Снимка: Кети Тренчева

Ангажиментите, които поехме към вероизповеданията в България, не ги поставят в зависимост от държавата и не са в нарушение на Конституцията, заяви в Благоевград заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Председателят на парламентарната  група на  управляващата партия определи поведението на БСП като деградивно и намекна за  проява на националпопулизъм дори в позициите на коалиционните си партньори.

"Трябва да преодоляваме националпопулизма, който е вреден за страната ни. Някой търси нестабилност и криза, за да постигне политически дивидент", каза Цветанов.

На въпрос на "Хоризонт" не се ли поставят основните вероизповедания в България в зависимост от държавата с предложенията за промени в закона и не нарушава ли това Конституцията Цветанов отговори:

"Няма нарушаване на конституцията. Това е удобна и приятна опорна точка за БСП, които успяха и по тази тема да потърсят противопоставяне."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени