Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третият поставен Зверев отпадна от сънародник

Ян-Ленард Щруф записа втора победа над тенисист от топ 5.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадата в трети кръг на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс поднесе германецът Ян-Ленард Щруф, който изхвърли от надпреварата сънародника си Александер Зверев.

55-ият в света Щруф се наложи над третата ракета в света и трети поставен в Индиън Уелс с 6:3, 6:1 за 70 минути. Той отрази и четирите точки за пробив на Саша, а на свой ред реализира четири брейка.

Това е първа победа за игралия и на турнира в София Щруф над Зверев в петата среща помежду им. Германецът ще срещне в следващия кръг Милош Раонич от Канада.

Поставеният под №7 Доминик Тийм от Австрия победи Жил Симон без каквито и да е затруднения и се класира на осминафиналите на турнира. Той се наложи над французина с 6:3, 6:1 само за 67 минути.

За място в 1/4 финалите Тийм ще се сражава с друг ветеран - Иво Карлович.

В друг мач от трети кръг японецът Йошихито Нишиока направи обрат срещу младия канадец Феликс Оже-Алиасим в тричасова битка след  6:7 (2), 6:4, 7:6 (7:5). В третия сет Нишиока поведе с 5:2 и пропиля общо три мачбола. 18-годишният Оже-Алиасим стигна до тайбрек, но там трябваше да отстъпи.

В следващия етап азиатецът ще играе с друг тийнейджър. Това е сърбинът Миомир Кечманович, който победи опитния си сънародник Ласло Джере с 6:2, 7:6(3).

Гаел Монфис даде само три гейма на испанеца Алберт Рамос. Шампионът от Ротердам спечели с 6:0, 6:3, като спечели първите седем гейма.

Следващият опонент на французина ще се определи в мача между световния №1 Новак Джокович и Филип Колшрайбер от Германия, който беше прекратен снощи във втория гейм заради дъжд. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени