Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Биолчев – разказвач на март в Столичната библиотека

Проф. Боян Биолчев
Снимка: БГНЕС

Популярният български белетрист, сценарист и филолог Боян Биолчев ще бъде разказвач на месец март в Столичната библиотека. На 14 март, четвъртък, от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката той ще бъде представен от литературния и медиен критик, публицист и културен журналист Митко Новков.

Ще бъде представено творчеството на проф. Биолчев, най-новата му книга „Преселението“, излязла миналата година, ще има авторско четене, въпроси към автора и раздаване на автографи.

Боян Биолчев е професор по литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Води и магистърски курсове „Творческо писане“, „Литература и кино“ и „Преводът като опосредстван художествен език“.

Има издадени над 20 книги, писал е сценарии за игрални и анимационни филми. Има награди за литература, сред които Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за цялостно творчество и Националната награда на името на Иван Вазов за цялостно творчество. Боян Биолчев е носител и на отличия за филми, в екипа на които е бил.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна