Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родилното отделение на болницата в Дупница е пред закриване

Снимка: Кирил Фалин

Родилната дейност в родилното отделение на общинската болница в Дупница е пред закриване заради намалели раждания и натрупани над 60 000 лева загуби за 2018 г., обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванова, която е и управител. В града е започнала подписка срещу решението за закриване.

"156 са новородените в отделението в Дупница през 2018 година и те намаляват. Има проблем и с екипа, и с персонала", каза прокуристът Мария Иванова:

"Имаше решение на Общинския съвет две от отделенията да бъдат закрити – „Ортопедия и травматолокия“ и „АГ-отделение“. Говоря за изцяло закрити. Една година съм се борила с това нещо. С ортопедията успяхме, но се срещнаха се трудности с АГ-отделението. От две операционни акушерки едната се пенионира - има здравословни проблеми, подаде молба, напусна. Другата заяви, че не иска да работи. Нямаме операционни акушерки".

"Обявяваме се против скандалното решение да се спре дейността на родилно отделение в общинската болница на Дупница и по този начин да се закрие едно от най-старите АГ отделения в региона. Интересите на населението са над личните интереси на частни болници и центрове", се казва в петиция, организирана в социалните мрежи. Иска се и оставка на прокуриста Мария Иванова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!