Eмисия новини
от 19.00 часа

Над 700 имотни декларации на заемащи публични длъжности лица не са коректни

Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Над 700 декларации за имотното състояние на лица, заемащи публични длъжности не са коректни и има пропуски и несъответствия, обяви от парламентарната трибуна председателят на Комисията за отнемане на незаконно имущество Пламен Георгиев. КПКОНПИ приканва всички тези лица да отстранят пропуските, които са допуснали.

Пламен Георгиев обясни защо това е станало.

„Засега казвам само тази цифра, която за нас е доста шокираща и фрапираща, защото досега при проверките, докато тази дирекция беше в Сметната палата, цифрите бяха много по-малки. Отдавам го на това, че се въведоха нови декларации, но има страшно много несъответствия. Сред тях има лица от всички кръгове на проверяваните от нас лица, включително народни представители, министри, заместник-министри, кметове, общински съветници“, заяви Георгиев.

Парламентът обсъди днес годишния доклад за работата на мегаагенцията КПКОНПИ. За близо година от нейното създаване отнетото имущество в полза на държавата е за близо 6 милиона лева. Управляващите от ГЕРБ определиха работата като успешна и обвиниха БСП, че са саботирали създаването на антикорупционния орган. Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Данаил Кирилов поясни, че комисията работи добре. 

Депутатите ще гласуват утре доклада на КПКОНПИ поради края на работното време.

Още от