Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Аламанов: Политическата класа във Великобритания се хвана в собствения си капан

Любомир Аламанов в студиото на БНР
Снимка: Мария Христова


„Политическата класа във Великобритания сама се хвана в собствения си капан на популизъм, празни обещания, невъзможност за извинение и поемане на отговорност“. Това коментира пред БНР пиар специалистът Любомир Аламанов.  

„Много е тъжно това, което става. Те подлъгаха огромна част от населението си, че с някакво излизане от ЕС ще се променят някакви неща, ще станат някаква огромна световна империя. Хората, които започнаха този процес, се отдръпнаха, избягаха от отговорност. В момента други хора, които се опитват да останат на власт, правят странни движения, които цял свят не може да разбере. Това ще се отрази на цялата световна икономика“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“.

Аламанов отчете, че политиците у нас често не слушат комуникационните експерти. Според него те трябва да започнат да се вслушват и в гласа на хората.

Днес Аламанов заедно с проф. Росен Стоянов ще изнесат лекция на тема „Математика за пиари“ в Нов български университет. Аламанов разказа за предстоящото събитие:

„От една страна комуникациите се развиха вече толкова много, че заемат по-важно място във всяка организация и то на управленско ниво. Комуникациите вече не са само част от рекламата, а те наистина са управленска функция, без която една организация не би могла да съществува. Компетенциите на комуникаторите в XXI век трябва да са по-различни от тези от преди 20 години. От друга страна – математиката много често е преподавана като суха наука, която трябва да се наизустява, и много хора се плашат от нея. Идеята да се приближат двете дисциплини е да се покаже, че математиката е просто система на подреждане на мисленето, алгоритъм как ние да си подредим собствения хаос в главата, и комуникациите като средство за предаване на информация и средство за управляване“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна