Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият ни посланик в Индия встъпи в длъжност в носия

4
Новият посланик на България в Индия Елеонора Димитрова встъпи в длъжност, облечена в народна носия
Снимка: МВнР

Новият посланик на България в Индия Елеонора Димитрова встъпи в длъжност, облечена в народна носия. На 13-и март тя връчи акредитивните си писма на президента на републиката Рам Натх Ковинд, облечена в носия от шопския край, в която е втъкана българска нишка. Гайтанът на ръкавите и на деколтето на носията е с цветовете на българското знаме.

Решението на посланик Димитрова да отправи специално послание от Делхи за богатството на българската култура и традиции намери широк обществен отзвук.

"Изпълних мечтата си да встъпя за първи път в длъжност като посланик на Родината си, облечена в красива българска носия. С Бог и с България напред", написа ръководителят на българската мисия в Делхи Елеонора Димитрова в профила си във Фейсбук.

По време на протоколната среща посланик Елеонора Димитрова и президентът Рам Натх Ковинд са обсъдили бъдещето на двустранните отношения с акцент върху търговията, инвестициите, културата, туризма и интереса на Боливуд към България, информират от Министерството на външните работи.

Преди да замине в Делхи, Димитрова е директор на пресцентъра на МВнР. Дипломатическата ѝ кариера преминава като втори дипломат в посолството ни в Триполи - по време на процеса срещу българските медици в Либия, а по-късно тя е консул в Бразилия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна