Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев пред БНР: Мечтата ми е на следващата Олимпиада да постигна нещо значимо

Владимир Илиев - сребърен медал на 20 километра на СП по биатлон в Йостерзунд
Снимка: Личен архив

„Спортът е като болест. Всеки ден със ставането отиваш на тренировка и знаеш какво следваш. Правиш го с удоволствие. Работата на спортиста е свързана с нещото, което обичаш най-много. Хем ти е работа, хем ти е хоби. Това е идеалната комбинация“, това заяви специално за БНР от Йостерзунд Владимир Илиев, след като вчера спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплини на 20 километра при мъжете на световното първенство.

„Беше тежко състезание. Но те състезанията винаги са такива. За това тренираме цяла година, за да покажем най-доброто именно в такива моменти. Това са много години труд. 15 години двуразови и триразови тренировки всеки ден. Лишения, малко почивка. Сега съм щастлив, че се занимавам с това и никога няма да съжалявам, че съм го правил толкова години“, допълни Илиев.

„Трасето вчера беше много тежко. След стрелбата знаех, че ще съм много високо в класирането, но не предполагах още, че ще съм медалист. Последната обиколка ми беше много тежка. Благодарение на екипа, които ме подкрепяше по пистата, дадох колкото мога от себе си и така стигнах до този сребърен медал. Катя Дафовска беше при нас на пистата и ме подкрепяше през цялото време. Надявам се да стигна до следващата Олимпиада. Там ще ми е основната цел. Мечтата ми е там да постигна нещо значимо“, завърши българинът.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна