Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Веселинов: Не влизаме в разговори с ДПС

Искрен Веселинов
Снимка: БГНЕС

Обединени патриоти не влизат в разговори с Движението за права и свободи, каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

По думите му патриотичните формации са във властта, за да държат ДПС извън управлението. Веселинов коментира това по повод изявлението на председателя на БСП Корнелия Нинова, според която новото решение на ГЕРБ да разсрочи вместо да амнистира дълговете на Главното мюфтийство, е поредната сделка, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция: ГЕРБ – ДПС – “Обединени патриоти“.

"За мен е странна тази хиперактивност на госпожа Нинова, защото, първо, ако нейните народни представители бяха в зала, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. По отношение на ДПС - ние не влизаме в разговор с ДПС, нещо повече, нашето присъствие във властта, изобщо участието ни в това управление, основната причина за него е да държим вън от властта ДПС, която е партия на антибългарска основа, която, включително и корупционно, съсипва държавата“, каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени