Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев критикува Живко Миланов

Георги Дерменджиев
Снимка: Георги Димитров

Старши треньорът на Левски Георги Дермеджиев порица опитния защитник Живко Миланов за коментарите му след загубата от Лудогорец с 0:2. Миланов, който срещу разградчани записа първи минути след завръщането си на "Герена", се изказа остро заради неубедителната игра и поражението пред собствена публика.

"Говорих с Живко за неговите изказвания. Не може така да се изказва един играч. Няма как един играч да иска да изглежда по определен начин в нечии очи. Ние искаме да изградим отбор с време. Колко време ще ми дадат, това е различно. Говоря с играчите като равен с равен и искам те да имат конкретно поведение", каза Дерменджиев на брифинг днес.

Треньорът обясни и за бурната реакция на Нуно Рейш след прлинудителната му смяната малко преди края на мача срещу разградчани. "Нуно Рейш не реагира заради смяната, защото щеше да му отиде и заплата, и всичко. Той обясни, че е реагирал по-емоционално, защото е играл слабо", каза още Дерменджиев.

Дерменджиев коментира и мача с Лудогорец, загубен с 0:2 на "Герена". 

"Направихме много грешки срещу Лудогорец и с това помогнахме на съперника. Много се коментира този мач, защото очакванията бяха много големи. Искам отборът да се подобрява, дори и с такива загуби. Не мисля, че разликата е чак толкова голяма между Левски и Лудогорец. Играчите прекалено много искаха да спечелят този мач, защото щяхме да съкратим разликата в точките, но не се получи. Играчите не показаха възможностите си заради психологическия натиск върху тях. Отговорността тежи на футболистите, но те трябва да свикнат с тази отговорност и тя не трябва да бъде оправдание", обясни Дерменджиев. 

"Има ясна политика на ръководството, има бюджет, с който трябва да се съобразим и да направим конкурентноспособен отбор. Има момент на оздравяване на клуба. Има добри перспективи пред клуба. Говоря с футболистите като равен с равен и искам от тях конкретно поведение. Те трябва да мислят само за играта, защото вече всичко е спокойно", каза още Дерменджиев.

Той разкри, че Валери Божинов е почти възстановен от контузия и може да попадне в групата за двубоя на "Трейс Арена". "Имаме подготвен начин на игра срещу такива съперници като Верея. Но самият отбор на Верея е непредсказуем с тези нови футболисти, които периодично идват. Наясно съм кой ще замени наказания Хали Тиам. Валери Божинов е на път да се оправи, трябва му малко време. Може да бъде в групата още за мача с Верея", коментира Дерменджиев.

Той разкри, че ще се водят преговори за подновяване на договорите на Жерсон Кабрал, Милош Цветкович и Давид Яблонски,но на този етап не е ясно дали тримата ще останат в Левски и през следващия сезон. "Ще има разговори с Кабрал, Цветкович и Яблонски, на които им изтичат договорите. Тяхното оставане зависи от много работи", лаконичен бе Дерменджиев.

Относно новото попълнение - защитникът от Бенин с френски паспорт Седрик Ундонджи, треньорът на Левски каза, че физически е готов за игра, но ще му бъде необходимо време за адаптация. "Гледах Унтонджи на видео, има данни да играе в Левски. Физически е готов, но му е необходима кратка адаптация. Необходим ни е човек за този пост".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени