Eмисия новини
от 18.00 часа

Христо Проданов: Марешки е като смокинов лист на управляващата коалиция ГЕРБ – ДПС – ОП

Всичко в това управление е една голяма сделка, нищо повече, смята заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“

Снимка: Светослава Кузманова

Решението на партия „Воля“ е поредно доказателство за сделките в парламента. Срещу Веселин Марешки имаше възбудени дела за неговия бизнес, вероятно така той дава знак на управляващите, че не трябва бъде проверяван и че няма да крепи кворума в Народното събрание“. Това каза пред БНР Христо Проданов, заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“.

„Марешки се явява нещо като смокинов лист на управляващата коалиция между ГЕРБ – ДПС – ОП. Всичко в това управление е една голяма сделка и нищо повече“.

Законът за вероизповеданията е поредният пример – като случая с бюджета, с Изборния кодекс, при който се работи на пожар и постоянно се променят позициите. Това действие се предприема, за да може да спадне общественото напрежение, да влезем в следващ скандал, след като отшумят споровете, те ще си направят задкулисно това, което са си решили. /…/ Това за пореден път осветли коалицията между ГЕРБ и ДПС“, коментира Проданов в предаването „Нещо повече“.

Христо Проданов коментира темата за евентуалното даване на концесия на летище София на голям турски инвеститор: 

„Предприемат се действия, които да направят процеса по концесията необратим. В текстовете на закона се възлага процесът по разваляне на концесията да се решава в арбитражен съд, въвеждат се огромни неустойки. Това е свързано с нашата заявка, че ако народът гласува за БСП и ние управляваме държавата, тази концесия, ако се е случила, ще я прекратим, защото нашето виждане е, че това е лоша сделка за България, а и е въпрос от националната сигурност“. 

В неделя предстои заседание на Националния съвет на БСП, което ще излъчи водача на листата за евровота. 

„И в момента вървят номинации за водач. Има номинации за Сергей Станишев, но смятам, че по-голяма част от номинациите са за Елена Йончева“, отбеляза Проданов.

Интервюто с Христо Проданов можете да чуете в звуковия файл. 

Още от