Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джамбазки: Всички в ЕС разбират, че Турция играе двойна игра

Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС

„Република Турция не е европейска държава нито исторически, нито географски, нито политически. Република Турция се намесва брутално в политическия живот в България, намесва се в изборите в Холандия, в Германия. Всички в Европейския съюз разбират, че Турция играе двойна игра – от една страна се прави на вълк в овча кожа, като иска да е част от Евросъюза, но всъщност се опитва да превзема колкото може повече територии. Няма как да позволим това да се случи. Искаме да сложим край на това политическо лицемерие“. Така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира пред БНР решението на Европейския парламент да прекрати преговорите за членство на Турция в Европейския съюз.

„Турция се опитва да злоупотребява, да рекетира Европейския съюз. Парите, с които Ердоган рекетира ЕС, ги влагат в джамиите и в ислямизация. Ние плащаме за ислямска пропаганда, това е неразумно“, отбеляза Джамбазки в предаването „Нещо повече“.

По думите на Ангел Джамбазки, опрощаването на дълговете на всяко едно вероизповедание е „грешка“.

„Не знам ГЕРБ докога ще продължат с този политически танц“.

Джамбазки каза, че е изпратил искане до финансовия министър Владислав Горанов да излезе с данни кога за последно са правени данъчни проверки на всички вероизповедания.

„Който се е подпрял на ДПС, е приключил политически. Има много несвършени работи в управлението, но лъжовната идея да се опреш на ДПС означава бърза политическа смърт. Компромиси с националната идея не могат да бъдат правени“, подчерта още Ангел Джамбазки.

На 27 март предстои гласуване дали да се върне пакет „Мобилност“ 1 въпреки изтичащия живот на Европарламента:

„Когато трябва да се гласува, отново ще бъда представител на националния интерес. Ще направим всичко възможно, ако не успеем да попречим да се гласува поне веднъж в залата, да не се гласува окончателно“.

Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна