Eмисия новини
от 05.00 часа

Световен ден на социалната работа

Най-уязвимите хора в обществото ще покажат своите таланти по време на благотворителен базар в Бургас по повод днешния световен ден на социалната работа. Базарът се организира за първи път и в него с ръчно направени сувенири, дрехи и бижута ще участват потребителите от 20 социални звена в общината. На него ще бъдат показани ръчно изработени произведения от хора, които живеят в социални домове, пребивават временно в такива, работят в специализирани предприятия или получават друг вид социална помощ.

Младежите от сдружение „Социален център – Бургас“ в продължение на няколко месеца са правили сувенири от хартия, съобщи управителят му Марионела Стоянова:

„С огромен ентусиазъм нашите потребители направиха в творческата ни работилница цветя, кошнички, кораби, лодки пълни с миди и др. сувенири от стари вестници. Това се превърна в запазена марка на нашия център. Измайсторихме и кокетни чантички, които могат да се използват като интересна опаковка за подарък. Много се радваме, че ще можем да покажем направено от нашите потребители.“

Освен сувенири, ще се продават и вещи, които използва всяко домакинство в бита си, дрехи, бижута, сладкиши и други храни. Откриването на базара е днес и ще продължи до неделя.


Галерия

Още от

Пожар на сметището край Цалапица

публикувано на 20.05.19 в 19:40