Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

КНИГИ

По повод Денят на Св. Патрик -  Националния празник на Ирландия, от 18.00 ч. в зала "Виктория" на Столична библиотека, Посолството на Ирландия, издателство “Ай си ю” и Столичната библиотека организират представяне на книгата "Литературен обяд" от Ейлиш Ни Гуивна.

В Cosmos Coworking Camp. от 19.00 ч. ще бъде представено новото издание на пътеписа на Йордан Радичков за Сибир „Неосветените дворове“. Книгата ще бъде представена с безплатна прожекция на документалния филм за автора „Черкаски хроники“.

БАЛЕТ

В Софийската опера и балет от 19.00 ч. ще бъде премиерата на балета „Легенда за езерото“ от Панчо Владигеров. В рамките на честванията на 120-годишнината от рождението на композитора Панчо Владигеров (1899 - 1978). Събитието е под патронажа на президента на България Румен Радев.

ТЕАТЪР

В Театър „София“ от 19.00 ч. ще бъде премиерата на спектакъла "Съгласие" от Нина Рейн, с режисьор Недялко Делчев.

В Музикален театър "Стефан Македонски" от 19.00 ч. започва спектакъл на балет "Арабеск". Ще бъдат представени три премиерни заглавия от репертоара на трупата - "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси с хореография на Мила Искренова, и две миниатюри: "Данцон 2" по музика на Артуро Маркес и хореография на Боряна Сечанова, и композицията на Йегиш Манукян "Вода", пренесена на сцената под ръководството на Филип Миланов.

В Театър "Азарян" от 19.00 ч. ще бъде представен спектакъла "Чехов х 3", с който ще бъде отбелязан рожденият ден на режисьора проф. Киркор Азарян (1934-2009). Инициативата е на Театър "Азарян" и фондация "Проф. Крикор Азарян". След спектакъла фондация "Проф. Крикор Азарян" ще връчи награда за ярко постижение в театралното изкуство. Междувременно във фоайето на Театър "Азарян" ще бъде показана и изложба с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени