Eмисия новини
от 05.00 часа

НС единодушно избра Бойко Атанасов за председател на КФН

| обновено на 15.03.19 в 11:15
Бойко Атанасов положи клетва като председател на КФН
Снимка: БГНЕС

Бойко Атанасов е новият председател на Комисията по финансов надзор, след като парламентът одобри неговата кандидатура. Той бе предложен от партия "Атака". 134 депутати единодушно го подкрепиха. 

Атанасов бе единствен кандидат за поста. В професионалната си биография той е заемал поста ръководител на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Поста ръководител на комисията Атанасов поема, след като мястото бе овакантено от Карина Караиванова, която от началото на месеца се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Атанасов заяви, че започва да запълва състава на Комисията. Той има идеи за тези позиции, но няма конкретни решения и ще очаква Народното събрание да стартира процедурата. Бойко Атанасов ще представи и новия вариант на системата "бонус-малус".

"Но преди да представим за обсъждане новия вариант на системата "бонус-малус", трябва да минем през едно широко предварително обсъждане с всички браншови организации, така че продуктът, който ще създадем, да бъде в полза на всички в  България. В понеделник започваме работа по тази задача. Въпросът е, че самата система, която ще се изработи, трябва да дава отговор на всички въпроси. Не трябва да остават неясни ситуации или пък съмнения в нейната обективност".

Пред депутатите Атанасов заяви, че ще води активен диалог с бизнеса.Още от

Пожар на сметището край Цалапица

публикувано на 20.05.19 в 19:40