Eмисия новини
от 05.00 часа

Специализираният наказателен съд ще търси чий е чуждият почерк в тефтерчето на Иванчева

| обновено на 15.03.19 в 14:38
Десислава Иванчева (в средата) и Биляна Петрова (вдясно) преди влизане за заседанието на Специализирания наказателен съд в София.
Снимка: БТА, архив

Специализираният наказателен съд ще търси чий е чуждият почерк в личния тефтер на подсъдимата за корупция кметица на столичния кв. "Младост" Десислава Иванчева. В тефтерчето, според прокуратурата, Иванчева си е водила записки, свързани с подкупа, който тя, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившият районен кмет на Младост Петко Дюлгеров са поискали преди година от строителния предприемач Александър Ваклин.

Белязаните общо 70 000 евро и белият тефтер са основните доказателства на прокуратурата за корупционната афера. В тефтера има числа, символи и букви, за които държавното обвинение твърди, че съответстват на квадратурата на проектите на Александър Ваклин и сумите, които са му искани, за да се реализират, от Иванчева, Петрова и Дюлгеров.  Днес възникнаха въпросителни около цифрата 40 000 на една от страниците му:

„Заградено с червени кръгове, изписано е според нас от друго лице“, е установил експертът Александър Апостолов. По настояване на прокуратурата, той трябва да установи дали чуждият почерк е на посредника в корупционната афера Петко Дюлгеров.

„По причина, че предполагаме за възможно г-н Дюлгеров да е писал“, се мотивира прокурор Богдана Тончева.

Десислава Иванчева видя в дописания си тефтер доказателство за цялостно нехайно отношение към доказателствата от страна на прокуратурата: „Всеки може да си рови, да си вади и намества“.

Делото продължава на 9 април.

Още от

Син прониза майка си

публикувано на 20.05.19 в 12:59