Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложението "Образование без граници" се открива днес в НДК

Снимка: БГНЕС

В Националния дворец на културата се открива новото издание на изложението "Образование без граници" и кариерният форум "Образование и кариера". Участват над 70 училища, университети, академии, институции, фирми, работодатели и организации от цял свят, за първи път ще има представители на Азербайджан, Пакистан и Оман.

Посетителите ще имат възможността да се срещнат с германски университети и с Агенцията по заетостта на Германия, която ще предложи платени стажове и безплатни курсове по немски език. Гостуват и водещи университети от прибалтийските държави, както и от Съединените щати.

Съпътстващата програма започва с младежка конференция за правата на потребителите за днешния Световен ден на потребителя. На изложението лектори ще говорят за основните права на потребителя - правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност.

Младежката конференция започва в 13.00 ч., след официалното откриване на изложението, и в нея ще участват представители на асоциацията "Активни потребители", на Асоциацията на европейските журналисти - България, на Европейския потребителски център - България, на WWF в България и на Института за пътна безопасност.

Изложението продължава и на 16 март, когато ще бъдат представени програми за стипендии за обучение и за кариерно развитие на млади учени и преподаватели.

Държавната агенция за закрила на детето ще представи националния конкурс "Мобилно приложение" и победителя в него - Александър Ковалчук от Димитровград. Ще бъде представена и изложбата "Закрилата на децата в България".

Изложението е в зала 9 в НДК.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна